Ravvedhæng med
eventyrlig lilje i guld

Ravvedhæng med blomst, et unika guldsmykke, håndlavet. Et stort guldvedhæng i Art Nouveau stil, 18 karat guld. Blomst på smykke, er en lilje designet med diamanter i støvdragerne. Blomsten har et skjult ophæng bagpå til guldkæde. Stilk med blade omkranser ravet elegant og dens formgivning følger op til den lyse del i rav. Denne lyse aftegning af rav var inspiration til hele designet. I eventyrverdenen kan den ligne en fin lilje, set fra siden. Yderligere tre diamanter på den ene stilk fuldender smykket. Guld vedhæng til lang halskæde.

Rav kaldes også for Nordens Guld, da det har været en meget vigtig handelsvare allerede fra Bronzealder op til vikingetiden. Rav har en fortryllende farve enten helt eller delvist transparent, men også opak som i dette ravvedhæng. Rav er fossilt harpiks fra nåletræer der er sunket i havet, og uden ilttilførelse i 30-50 millioner år, ændrer sig til ægte rav. Fra at være en flydende substans, bliver det til rav, som har en hårhed der kan slibes til smukke smykker.

Art Nouveau er en stilart hvor den organiske form danner sine egne mønstre. Inspiration kommer fra naturens slyngende og dekorative mønstre, som gengives i deres helt eget formsprog. Art Nouveau er design der dekorativt fremhæver ornamentik.

Jeg sliber gerne ravklumper i forskellige former som får deres eget design til unikke smykke. Kontakt mig gerne for at høre om forskellige muligheder for rav smykke.

Ravvedhæng med blomst, højde: ca 6 cm

SOLGT

Vedhæng med rav. Eventyr med lilje, blade og diamanter. Et anderledes smykkedesign

Bagsiden af håndlavet ravvedhæng. Stilken i guld, der går fra den store blomst, holder elegant på ravet. Det giver en lethed til hele smykket, samtidig med at guldet støtter pynten også bagfra. Her ses også det skjulte ophæng til guldkæden, som er loddet bagpå blomsten.