Vielsesringe og forlovelsesringe

Håndlavede, personlige og unikke

Kontakt guldsmed Maria Prokesch og køb dine personlige og håndlavede smykker og vielsesringe her

Ring til mig 

Om vielsesringe

Vielsesringe er et helt specielt symbol på kærligheden, der forener to mennesker, som elsker hinanden. Bryllup er en fest der fejrer vielse, her giver I jeres kærlighedsløfte til hinanden som par. Vielsesringe symboliserer at I er blevet gift og er et evigt minde som I bærer på jeres hånd. En smuk begivenhed. Køb jeres vielsesringe med unik og personlig håndværk hos mig som Guldsmed.

Håndlavede vielsesringe

Jeg er Guldsmed med eget værksted. Alle vielsesringe er håndlavede og er fremstillede ud fra et fælles designmøde, med hver enkelt kommende brudepar. Ingen af ringene har serienummer, da alle detaljer er personlige valg. De håndlavede vielsesringe er delt op i forskellige kategorier for at I kan danne jer et overblik over stilarter og genre. Der er flere af vielsesringe som har kendetegn der kan kategoriseret dem i to eller tre forskellige inddelinger. Så tag jer god tid og bliv inspireret ved at kigge på alle de forskellige stilarter af de håndlavede vielsesringe. Jeg tilbyder et uforpligtende møde hvor vi sammen designer alle detaljer inden køb af personlige vielsesringe. På mødet får I en fast pris udregnet efter jeres personlige valg. Det sikre vores aftale og giver tillid til design proces.

Stilarter af håndlavet vielsesring

Stilen på mit Guldsmedeværksted går fra det klassiske, eksklusive til det mere romantiske og hen til det rustikke udtryk. Fælles for alle kategorier er unikke og personlige vielsesringe som alle er håndlavede på eget Guldsmede værksted. Hver enkel vielsesring bliver fremstillet efter ønske.

Frierring og forlovelsesringe

Ringe som er en frier ring til kvinde og forlovelsesring til mænd, kan senere til bryllup symboliserer vielsen og bæres på hånden som vielsesringe. Som en del af min service tilbyder jeg at friske overflader op på forlovelsesringe i guld så de er klar i god tid til Den Store Dag. Det er en smuk tanke når forlovelsesring senere bruges til vielsesring. Dame ringe kan ved den lejlighed få tilført yderligere pynt på hendes guldring som symbol for ægteskabet. Det kan være i form af et hjerte, en blomst eller en diamant i forlovelsesring der placeres med særlig betydning for hende. Forlovelsesringe par speciallaves med samme inspiration som ved valg af vielsesringe sæt. Køb forlovelsesring direkte hos Guldsmeden. Jeg giver god kundeservice og rådgiver, også ved valg af ring til frieri.

Hvilken finger til forlovelsesring og vielsesring

Valget af hvilken finger til forlovelsesring og vielsesring er oftest ringfinger. For de fleste er ringfinger den finger som for mange er rarest at bære ring på. Lillefinger stritter ofte og har sit eget liv. Det gør at der er mere plads til ringfinger og den kan fylde mere. Langemand er tæt flanket af finger på begge sider. Pegefinger bruges tit sammen med tommelfinger til at gribe om ting, så her vil ring støde på. Derfor er valget for de fleste at bære fingerring eller vielsesring på ringfinger.

Forlovelsesring hvilken hånd

Traditionelt sidder frierring og forlovelsesring på venstre hånds ringfinger. Efter sigende går der en vene i lige linje fra finger direkte op til hjertet hvor følelser for ens partner mærkes ekstra meget. Med placering af forlovelsesring på venstre hånd markeres at denne kærlighedsvene har betydning for jer og jeres kærlighed. Der er absolut ingen regler andet end traditioner, som I selv vælger om I vil følge. Det er vigtigt at valget føles rigtigt for jer og jeres forlovelsesring sidder på den finger der klæder jeres hånd.

Vielsesring hvilken hånd

Igennem vores historie har vi en tradition for at give højre hånd ved indgåelse af en aftale. Ved vielse indgår brudepar en aftale om at ære og elske hinanden. Det er en fælles tillid og vielsesringe symboliserer den aftale som brudepar indgår. Derfor er placeringen traditionelt på højre hånds ringfinger. En smuk tradition som for mange par giver rigtig god mening for placering af vielsesring. Jeres vielsesring bør sidde på den hånd som føles som den rette for jer. Hvilken finger til vielsesring, er jeres valg og anset hvilken hånd viser ringen jeres kærlighed til hinanden som par.

Smykkedesign med asymmetri eller symmetri

Design med asymmetri i vielsesringe kan være placering af pynt, sten eller ringens form. Når der er asymmetri med placering af sten (diamanter), kaldes det ofte for stjernedrys eller strøet. Her er det vigtigt at brillanter ikke danner et mønster, hvilket symmetri ofte gør. På et møde vil jeg præsentere jer for forskellige muligheder for asymmetri. Smykker kan designes så selve formgivningen er asymmetrisk, hvilket giver smykket liv.

Vielsesringe med symmetri kan have design med diamanter på lige linje, eller med en placering som er spejlvendt. På ring med stor sten, kan pynt placeres på hver side så symmetri har lige stor vægt i design. Symmetrisk design er kendetegnet ved at have et mønster, hvor asymmetri kan virke mere tilfældigt. Det betyder at jeres vielsesring kan få lige det design som I bedst kan lide.

Bølgende vielsesringe med svung

Jeg håndlaver ringe med symmetriske og asymmetriske bølger. De symmetriske bølger laver jeg med to bølger, som ekser. Vielsesringe med tre bølger, har en mere fremtrædende form, som er tydelige på finger end ring med to bølger. Begge forslag er anderledes fingerringe hvor bredde er den samme hele vejen rundt og følger en jævn bølge med symmetrisk svung. Svung er en kurvet form af vielsesringen, der i design har en dynamisk og elegant livlighed. Bølger på hver side af ring, kan også være spejlvendte, hvilke giver et helt andet udtryk og design. De tilfældige bølger har deres eget liv og kan fremstilles så et par vielsesringe har samhørighed i smykkedesign.

Vielsesringe med historie

Ønskes et sæt vielsesringe med jeres historie, hjælper jeg gerne med forslag. Design selv vielsesringe sammen med udlært Guldsmed, foregår når vi mødes. Detaljer på jeres vielsesring kan laves personlige og med symbolik for jeres unikke fortælling. En personlig detalje kan være vielsesring med tilfældige bølger på den ene side som der passer til partnerens ring. Et symbol på livet som ægtepar hvor man tilpasning skaber balance. På den modsatte side af fingerring, kan være tilfældige bølger oder afspejler jeres individuelle personligheder. Unikke muligheder for at fremhæve jeres kærlighedshistorie på en meget personlig måde.

Fingeraftryk eller omrids af finger på vielsesringe

Fingeraftryk, et personligt præg på jeres vielsesringe. Fingeraftryk på hinandens ringe bliver speciallavet enten med en anden farve guld eller med tydelig markering af omrids fra hinandens finger. Et design som ikke slides af men hvor jeres kærlighedshistorie bliver bevaret som et evigt minde i jeres personlige vielsesringe. Der kan i stedet for en anden guldfarve ved fingeraftrykket laves en rustik overflade som viser hvor din kæreste har sat sin finger på din ring. Selve omridset markeres med en dyb rille som ikke slides af, men altid kan friskes op. En personlig detalje. Ved et møde får I inspiration til forskellige muligheder.

Symboler på jeres personlige vielsesringe

Personlige vielsesringe speciallaves med symboler der kan have betydning for jer som par. Lykke symbol, firkløveren, er naturens vidunder. Uendelighedstegnet, som også kaldes for evighedstegn i kærligheden imellem jer. Stjernetegn eller stjernebilleder, der repræsenterer drømme og jeres fremtidige eventyr sammen. Hjertet er et meget stærkt og genkendeligt kærlighedssymbol, som er tidløst og viser jeres sammenhold som par. Symboler kan også være markeringer af et bestemt antal, lykketal eller antal af børn i familien. En symbolik der kan vises med diamanter placeret på jeres vielsesring. Alle symboler kan tilpasses og indarbejdes i personlige vielsesringe design på en måde som har stor betydning for jer som brudepar.

Diamanter eller brillanter i vielsesring

På mit Guldsmede værksted er alle diamanter ægte diamanter, det betyder at de er naturlige diamanter som jorden har frembragt over millioner af år. Diamanter er en eksklusiv ædelsten som har helt særegne egenskaber i form af dens hårdhed og evne til at reflektere lyset. Da diamanten er meget hård, kan dens facetter slibes og poleres så de er fuldkommen blanke og får en glans som intet andet materiale. Diamanterne slibes i mange forskellige former alt efter stenens kvalitet og på en måde hvor der er mindst muligt spild. Brillanten er den mest kendte slib af diamanten og er set fra oven helt rund. Brillanter er altid diamanter og ingen anden sten må benævnes brillant. En brillant opfylder en nøje udregnet formel for proportioner af sten, samt antal af facetter. Når diamanten er brillantslebet, har den et slib som er den optimale slibning for at mest muligt af lyset bliver reflekteret tilbage. På min FAQ side kan I læse mere om brillanter.
Andre slibninger af diamanten kan også fascinere og være velegnet i de smukke smykker og vielsesringe. Diamanter kan også slibes i hjerteform/ hjerteslib, navette som er en bladform, dråbe, oval og den firkantede Princess Cut. Jeg fremstiller mange håndlavede vielsesringe og smykker med brillanter, men også gerne med andre flotte slibninger. Har I specielle ønsker imødekommer jeg dem meget gerne.

Farvede diamanter i vielsesring til kvinde

Alle diamanter i mine smykker er naturlige diamanter. Diamanter som er naturens vidunder og en ædelsten som har et helt særlig historie. En fascination hvordan tiden har ændret kulstof til verdens hårdeste sten. De mest almindelige diamanter er de hvide diamanter, men den smukke ædelsten findes i mange forskellige farver og nuancer. De farvede diamanter som findes i naturen er champagne, lyse brune, mørke brune og gullige. I den dyre ende af naturfarvet diamanter, er lyserød og blå. De behandlede farvede diamanter har været udsat for stråling eller tryk, hvorved de skifter farver. Det er en behandling som ikke afgiver stråling og hvor diamanterne ikke mister deres farve ved brug. De behandlede diamanter har ofte meget intense farver.
Fra natur er der et stort udvalg af fine farver, i flere forskellige prisklasser. De farve behandlede diamanter har ofte kraftigere og mere intense farver og er væsentlig billigere end de samme farver i natur. Kontakt mig gerne for spørgsmål og fagligt svar inden for diamantverden og smykker.

Individuelle ønsker af design vielsesringe

Design selv jeres personlige vielsesringe sammen med Guldsmeden. Jeg lægger vægt på jeres individuelle ønsker. I får på Guldsmede værkstedet en helt anderledes og unik oplevelse, hvor I er i fokus. Vielsesringene symboliserer kærlighed og samhørighed mellem to mennesker. Derfor er det vigtigt, at vielsesring på finger klæder jeres hånd, at de er lækre at have på og at I synes de er både smukke og unikke. På et møde præsenterer jeg jer for prøveringe som sammen med billeder af mine håndlavede vielsesringe danner udgangspunkt for inspiration. I er derfor med til at designe selv vielsesringe som par, sammen med mig. Jeg har stor faglighed som Guldsmed og ved hvilken muligheder der er for at få jeres ønsker opfyldt. Der er mulighed for at vielsesring til herre og vielsesring til kvinde som er forskellige med hver deres individuelle ønsker. Design af vielsesringe kan varieres i et utal af muligheder.

Priser på vielsesringe og enkelte guldringe

Der er ikke priser på billeder af vielsesringe sæt og andre fingerringe, da pris afhænger af jeres personlige valg. Jeg regner priser ud for den enkelte unikke guldring alt efter jeres valg af design, fingerstørrelse, bredde, godstykkelse. De fleste rustikke overflader koster ikke ekstra, men dem der er tidskrævende, har et tillæg i pris. Når design af din egen håndlavet vielsesring er på plads, kan sten placeres. I kan vælge det antal og de størrelser diamanter som I ønsker. Jeg vejleder og hjælper jer undervejs på designmøde, hvilke sten der passer til jeres personlige smykke. Jeres vielsesring priser bliver udregnet på mødet når detaljer af jeres valg er på plads. Vielsesringe priser er derfor beregnet ud fra jeres fingerstørrelse og personlige valg af design. Inden køb af jeres personlige vielsesringe, kender I derfor den endelige pris. Beslutning af design giver unikke vielsesringe for jer. Jeg er landsdækkende Guldsmed, da jeg har kunder fra København, Sjælland, Fyn, Jylland og alle øerne. Med en placering af værksted i Sorø er det nemt for både jer og mig at holde møde, med vielsesringe.

Kontakt mig meget gerne for at høre om prisniveau og mulighederne for jer. Jeres valg af vielsesringe er vigtig.