Vielsesringe og forlovelsesringe

Håndlavede, personlige og unikke

Kontakt guldsmed Maria Prokesch og køb dine personlige og håndlavede smykker og vielsesringe her

Ring til mig 

Om vielsesringe

Vielsesringe er et helt specielt symbol på kærligheden, der forener to mennesker, som elsker hinanden. Vielsen er en ceremoni for jer, hvor I giver jeres løfte og vielsesringene symbolisere for jer og andre at I er blevet gift. En smuk begivenhed.

Alle vielsesringe er håndlavede og lavet ud fra et fælles designmøde, med hver enkelt kommende brudepar. Ingen af ringene har serienummer, da alle detaljer er personlige valg. Vielsesringene er delt op i forskellige kategorier for at I kan danne jer et overblik over de forskellige stilarter og genre. Der er flere af vielsesringene som har kendetegn som kan kategoriseret dem i to eller tre forskellige inddelinger. Så tag jer god tid og bliv inspireret ved at kigge alle de forskellige stilarter af vielsesringe igennem.

Stilen på mit guldsmedeværksted går fra det klassiske, eksklusive til det mere romantiske og hen til det rustikke udtryk. Fælles for alle kategorier er unikke og personlige vielsesringe.

Forlovelsesringe

Flere af ringene bliver brugt både som frierring / forlovelsesringe og senere som vielsesringe. Her tilbyder jeg at friske overfladerne op så ringene står som nye til brylluppet. En smuk tanke er når forlovelsesring senere bruges til vielsesring, at kvindens ring får tilført ekstra pynt som symbol for vielsen. Det kan være et hjerte, en blomst eller en sten som placeres hvor den har størst betydning for hende.

Design med asymmetri eller symmetri

Design med asymmetri i vielsesringe kan være placering af pynt, sten eller ringens form. Når der er asymmetri med placering af sten (diamanter), kaldes det ofte for stjernedrys eller strøet. Her er det vigtigt at brillanter ikke danner et mønster, hvilket symmetri ofte gør. På et møde vil jeg præsentere jer for forskellige muligheder for asymmetri. Smykker kan designes så selve formgivningen er asymmetrisk, hvilket giver smykket liv.

Bølgende vielsesringe

Jeg laver ringe med symmetriske og asymmetriske bølger. De symmetriske bølger laver jeg med to bølger, som ekser. Vielsesringe med tre bølger, har en mere fremtrædende form, som er tydelige på finger end ring med to bølger. Begge forslag for anderledes fingerrin hvor bredde er den samme hele vejen rundt men følger den jævne bølge. Bølger på hver side af ring, kan også være spejlvendte, hvilke giver et helt andet udtryk og design. De tilfældige bølger har deres eget liv.

Vielsesringe med historie

Ønskes vielsesringe med historie,hjælper jeg gerne med forslag. Design selv sammen med Guldsmeden, foregår når vi mødes. Detaljer på jeres vielsesring kan laves personlige og med symbolik for jeres fortælling. En fin detalje kan guldring have tilfældig bølger på den ene side som der passer til partnerens ring. Et symbol på livet som ægtepar hvor man tilpasser sig hinanden for balance. Modsat side af ringen har sit eget liv, hvilke kendetegner jeres egen personlighed. Unikke muligheder for jeres kærlighedshistorie.

Fingeraftryk eller omrids af finger

Fingeraftryk, et personligt præg på vielsesringe. Fingeraftryk på hinandens ringe bliver speciallavet enten med en anden farve guld eller med tydelig markering af omrids fra hinandens finger. Et design som ikke slides af men hvor jeres kærlighedshistorie bliver bevaret som et evigt minde i jeres vielsesringe. Der kan i stedet for en anden guldfarve ved fingeraftrykket laves en rustik overflade som viser hvor din kæreste har sat sin finger på din ring. Selve omridset markeres med en dyb rille som ikke slides af, men altid kan friskes op. En personlig detalje. Ved et møde får I inspiration til forskellige muligheder.

Symboler

Vielsesringe speciallaves med symboler der kan have betydning for jer som par. Det kan være lykken symbol, firkløveren. Uendelighedstegnet, som også kaldes for evighedstegn i kærligheden. Stjernetegn eller stjernebilleder. Hjertet er et meget stærkt og genkendeligt kærlighedssymbol. Symboler kan også være markeringer af et bestemt antal, lykketal eller antal af børn i familien.

Diamant eller brillant

Diamanter kan slibes i forskellig slib. en af dem er brillanten som er brillantslebet, et slib som er det optimale slibning for at mest muligt af lyset bliver reflekteret tilbage. Brillanter er altid diamanter og ingen anden ædelsten må benævnes en brillant. En brillant opfylder en nøje udregnet formel for proportioner af sten, samt antal af facetter. På min FAQ side kan I læse mere om brillanter. om brillanter. Diamanter kan også slibes i hjerteform/ hjerteslib, navette som er en bladform, dråbe, oval og den firkantede Princess Cut. Jeg fremstiller mange håndlavede vielsesringe og smykker med brillanter, men også gerne med andre slibninger.

Farvede diamanter

De mest almindelige er de hvide diamanter, men de smukke diamanter findes i mange forskellige farver og nuancer. De farvede diamanter som findes i naturen er champagne, lyse brune, mørke brune og gullige. I den dyre ende af natur farvet diamanter, er lyserød og blå. De behandlede farvede diamanter har været udsat for stråling eller tryk, hvorved de skifter farver. Det er en behandling som ikke afgiver stråling og hvor diamanterne ikke mister deres farve ved brug. De behandlede diamanter har ofte meget intense farver.

Fra natur er der et stort udvalg af fine farver, i flere forskellig prisklasser. De behandlede diamanter har ofte kraftigere og mere intense farver og er væsentlig billigere end de samme farver i natur. Kontakt mig gerne for spørgsmål og faglig svar inden for diamantverden og smykker.

Individuelle ønsker

Hos mig bliver der lagt vægt på jeres individuelle ønsker. I får her en helt anderledes unik oplevelse, hvor I er i fokus. Vielsesringene symboliserer kærlighed og samhørighed mellem to mennesker. Derfor er det vigtigt, at ringene klæder jeres hænder, at de er lækre at have på og at I synes de er både smukke og unikke. På et møde præsentere jeg jer for prøveringe som sammen med billeder af mine vielsesringe danner udgangspunkt for inspiration. I er derfor med til at designe selv, sammen med mig. I vil undervejs mærke min faglighed som Guldsmed hvor jeg ved hvilke muligheder der er for at få jeres ønsker opfyldt.

Priser på vielsesringe og enkelte ringe

Der er ikke priser på billederne af vielsesringe og andre ringe, da prisen afhænger af jeres personlige valg. Jeg regner priser ud for den enkelte ring alt efter jeres valg af design, fingerstørrelse, bredde, godstykkelse. De fleste rustikke overflader koster ikke ekstra, men dem der er tidskrævende at fremstille har et tillæg. Når grundringen er på plads, kan sten placeres. I kan vælge det antal og de størrelser som I ønsker. Jeg vejleder og hjælper jer undervejs på designmøde, hvilke sten der passer til smykke.

Kontakt mig meget gerne for at høre om prisniveau og mulighederne for jer.

Jeres valg er vigtig.